5.02.2024 г., 17:21 ч.

Лудостта, без която не можем 

  Поезия » Философска
199 2 7

ЛУДОСТТА, БЕЗ КОЯТО НЕ МОЖЕМ

 

Хладни неони с безизразен грим

пръскат фалшива и скучна реклама.

Плъзват фантоми из пътя незрим.

Искам да бягам, но изходи няма.

 

Сви се небето – готово за взрив 

А пък в душата ми – купчина слама.

Ако сега драсна клечка кибрит,

дали ще остане камък връз камък?

 

Кой ли среднощ е нашарил зида –

цветен осъмна и в щури графити?

Може би луд е, но не е беда –

тъжно е само, че ще ги проспите.

 

Ах, ако можех очи да ви дам,

тънка искрица в душите да пална,

може би ще потвърдите, че: – Да,

много красив е светът без нормални.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??