7.03.2019 г., 10:41 ч.

Лудостта на деня се завръща 

  Поезия
273 2 1

Лудостта на деня се завръща

без нюанси окъпана в сиво

и разбрало небето отвръща

с облак кисело, леко резливо.

 

Но денят е от изгрев целунат,

обещан от лъчите на слънце,

не увисва на клони разпънат

а в земята покълва от зрънце.

 

Както винаги тя го прегръща

къта, милва живота ревниво

и с любов лудостта се превръща

в тихо пролетно утро пъпчиво...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Младене, радвам се, че съм предизвикала твоя логичен ум... аз съм последният, който може да отговаря за лудостта на пишещия ...Благодаря ти много!
Предложения
: ??:??