14.10.2021 г., 12:16 ч.

Лудостта на лятото 

  Поезия » Любовна
283 0 0

Налива нектар в очите ти лятото,
по лицето с уханни вълни,
разпуква плод благодатен,
в цвета на узрял кестен див.
В пожара стихиен на вятъра,
дъхът ти огнен трепти,
напоява устните жадни
и вае по тях сладки мечти.
Слънцето, с щедра позлата,
косата ти сплита с лъчи,
а когато го скрие луната,
кичур стих тихо шепти.
Ръцете ти, лятна буря,
вилнеят и изригва стон,
любовта боса и гола,
лудува в знония сън.
 

© Илонка Денчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??