14.11.2012 г., 10:01 ч.

Луна 

  Поезия » Друга
361 1 0

Луна срамежлива, зад облаци скрита,

Луна кървава, с мъка пропита,

Луна далечна, мистична,

Луна хладна, цинична,

Луна, видяла страст и мъки,

Луна, вдъхновила умни и неуки,

Луна, видяла от древното време

как от животно в човек се превръща хорското  племе…

И ето, в лодка крехка човека

бавно гребе в мрака по лунна пътека…

Тихо след малко се скрива,

а над него виси Луна хладна, мистична, свенлива…

© Петър Евтимов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??