30.11.2017 г., 16:29 ч.  

Луната на Слънцето 

  Поезия
169 1 1

Какво се случи, мили мой,
защо мълчиш
защо изчезна във нощта?

Дали със нещо аз те нараних,
дали сгреших,
че бях така директна? А сега

по стъпките назад ще трябва,
мили мой,
да извървя обратно, час по час;

да си припомням всяка дума
и завой
на мисълта, които споделих на глас!

Не смея да гадая, мили мой,
не бих могла
да предполагам ветровете и дъжд!

Ела, кажи ми, че греша, че този облак
и мъгла
не ще попречат да се срещнем изведнъж!

 

 

Публикувано във:

  • В-к Уикенд 27.6 - 03.7.2015

и във

  • Нова българска литература. Поезия 2020. Алманах, Буквите, С. с.236

 

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??