27.05.2024 г., 20:17 ч.

"Луната спи" 

  Поезия » Друга
95 0 0

"Луната спи безплатен призрачен сън"
Добрин Димитров Векилов (Дони)


"Луната спи безплатен призрачен сън". Дори не  пита,
кой птици през нощта е крал.
Очи кой е рисувал? Спи, на кравайче свита.
Не пита, кой от любов умирал е и кой с любов живял?

 

Дори  да мога брилянти да заложа,
Дори да можеш сълзи да понесеш.
Луната спи, какво ни чака, Боже?
Не я оставяй да се превърне в  леш...

 

Луната спи... Не, тя си отива. 
И скрива се във облак  с цвят гранит.
За малко се  оглежда  във огледало  криво,
прозява се и всичко се превръща в информационен бит.

© Ирен Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??