23.01.2013 г., 12:34 ч.

Лунен отпечатък 

  Поезия » Любовна
618 0 8

---


Пореден ден. Поредното ми бягство
към страшния капан на празнотата.
Остана ми едничкото богатство —
откраднати целувки под луната.

И нощем само, в празната ми стая
възглавницата с пуха ще попива
сълзи от мен — по спомена нетраен
за тихо сбогом, след любов горчива.

По кожата ми, с твоя отпечатък,
ще чезнат подлудяващи контури.
Ще моля всеки сън да бъде кратък,
а всеки лъч — до кокал да прежуря.

Изтръгна ли следата, непотребна,
за дните между теб и самотата,
ранена, ще притихна като лебед
в очите ти — икона и разпятие!

 

 

---

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??