6.08.2005 г., 16:18 ч.

ЛУННА ПЪТЕКА 

  Поезия
1106 0 10

За миг морето

стихията си мощна укроти...

И под небето,

осеяно от милион звезди

отпусна ширината си безкрайна.

Ни вик на чайка...

Нито плясък на вълни...

Лунен диск е изтъкал пътека

нежна и над нея шепа

бисерни петна.

По таз пътека ти се иска

да се втурнеш –

без сам да знаеш точно накъде.

В глъбините на морето ти

се иска да се гмурнеш

и в шепа бисери да загребеш.

Иска ти се във нощта

със вик и смях кристален

да разплискаш

тая неподвижна тишина.

Ала скован

безмълвен на брега оставаш...

Като лодка

със отпуснати платна.

© Елизавета Дорошенко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??