13.03.2024 г., 11:34 ч.

Лунна венчавка 

  Поезия
111 6 11

Нощта ще ни закриля със звезден балдахин:

в тази нова пролет под  него с теб ще бдим...

 

Ти ще си далече.Пък аз без тебе ще съм сам 

под небето вечно,в разкоша на лунния храм!

 

За тебе ще се моля,за твоята жадувана любов,

в тази топла пролет,след сезона за двама суров. 

 

Любовта ще ни опази и с щедрост ще ни обдари!

Ще бъде вярна стража с изгрева на утринни зари!

 

Все още си далече,но тази сакралнотиха светлина 

на Луната вечна,ме срещна с тебе--любима жена!

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??