4.10.2008 г., 12:01 ч.

Лунният път 

  Поезия » Гражданска
699 0 9
ЛУННИЯТ ПЪТ

На лунния път лъчите
чертаят пътя желан,
поемам по него в мечтите,
окрилян от звездния блян.

Морето едва притихва
и то загадъчно мълчи,
дали бленуван пристан
ще открият морни очи.

Или ще се буря развихри
по пътя сребристо очертан,
или облак тъмен покрие
лунния път замечтан.

Очите морни ще заплуват
към вълшебни морски дълбини,
последен, неочакван пристан
на копнежа към морски ширини.


© Мадлен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??