18.12.2019 г., 18:04 ч.

Лунно протеже 

  Поезия » Друга
1049 1 9

Знаете ли, аз съм лунно протеже,

имам със луната неразривна връзка.

Вечер към небето тегли ме с въже,

сутрин към Земята стихове разпръсквам.

 

Как ли се е случил този рисков мост?

Времето описва часовà окръжност.

Вечер на небето съм очакван гост,

сутрин към Земята се завръщам тъжна.

 

Толкова е просто да си прилунèн!

(Как го обяснявам като на безумни?)

Вечер от небето пускам по рефрен,

сутрин от Земята търся нови думи.

 

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??