10.06.2012 г., 13:23 ч.  

Лятна нощ 

  Поезия » Пейзажна
795 0 5

ЛЯТНА   НОЩ

Не тъгувам, че отмина свежестта на Май - 
във китка разцъфнал, ухаещ, сам цветна градина,
Той в мойто сърце е без край.
Майската прелест преля във засмяното лято,
окъпано в слънчеви, ласкаво топли лъчи.
Как обичам спокойните нощни минути, когато
животът, притихнал в съня, уморено мълчи.
Когато нейде, скрит в тревите, тихо пее мъничък щурец,
с милувка, леко клоните люлее топъл, плах ветрец.
Трепкат милион звездици, пръскат светлина,
някъде припява нощна птица и отново - тишина.
Бавно се нижат минутите нощни в топъл, жадуван покой,

тръпнещо чувствен след дните разкошни,

погълнали летния зной.
Неусетно Тя града обвива
в тъмни къдри, пълни с чар, разкош,
странно нежна, като вино Тя опива - 
ТАЗИ  ЧУДНА,  ЮНСКА,  ЛЯТНА  НОЩ! 
В сребристо було появява се луната,

покрива с блясък морските вълни.
Пътеки огнени чертае в тъмнината,
в дълбоки, скрити, морски дълбини.
С тиха тайнственост е всичко обкръжено,
лъха мирис на дървета и цветя.

Лятно слънце грее денем нажежено,
а свеж и дъхав, трепка въздухът в нощта.
В такива нощи аз не мога да заспивам,
а чувства луди закипяват силно в мен!
Отлитат черни мисли, с радост ги изтривам - 
НОВ  ЛЕТЕН  ДЕН  СЕ  РАЖДА  ОГНЕНО  ЧЕРВЕН!!!

Аглика Калкова


© Аглика Калкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??