29.11.2013 г., 15:47 ч.

Лятна почивка 

  Поезия » Друга
336 0 2

Аз цяло лято пак ще съм на село
 и ще събирам селска тишина.
В градината ще бачкам неумело
и ще изкупвам своята вина.

Най-истински се чувствам аз на двора:
копая и отглеждам зеленчук,
на приказки  ще срещам тука хора,
с бутилка пълна и салата с лук.

Макар че вече аз съм на години
и трябва с напъните се да спра,
Да гледам легнал небесата сини
и само плодовете да бера.

Но аз в градината се отморявам,
щом гледам как доматите  растат...
Тук ядове от другаде спестявам
и продължавам своя дълъг път.

До границата на Деня с Тъмата,
се чувствам истински щастлив.
А споря ли с звездите и луната,
аз търся за живота си  мотив!


  22.07.2010г. с. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??