11.07.2018 г., 1:31 ч.

Лято 

  Поезия » За деца
441 0 0

Лято

 

Лятото е вече вън,

Обяви ни го с звън ,

В училище звънеца,

Биеше го леля Цеца.

 

Почват летните игри,

Без да мислиш вече ти,

За училищна програма,

И уроците на мама.

 

Вече няма да се учи,

Няма как да се получи,

Всеки ден до късни доби,

Ний да учим като роби.

 

Литна ни душата волна,

Освободена и доволна,

Взря се тя на изток там където,

На картата намира се морето.

 

Плажа става класна стая,

Слънцето е за загар,

Кукуруза ще си хапна зная,

Заедо с пясъка макар.

 

Водорасли и вълни големи,

Ще разбивам всеки ден,

Ще играят удивени,

Рачета и рибки с мен.

 

Ей така ще бъде чак докрая,

Докато не чуя пак,

На училище звънеца,

Да го бие леля Цеца.

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??