8.07.2022 г., 20:27 ч.

Лято 

  Поезия » Философска
381 0 5

Лято

 

Би било добре да си до мен, лято,

когато тръгнат позлатените полета

да пътуват на дървени осеви коли,

да се прибират в блесналите къщи.

 

Тинтявите дават гръб на билата

и изопват тънкостеблени тетива.

С теб съм в развитие на емоции,

но крият ли цветя кристали-сълзи.

 

Този звън, излят от жълти чашки,

ще разпадне думите в опиянение.

Чувствата ще акустират в мълчание,

в легенда за омагьосаните пътеки.

 

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??