14.08.2022 г., 13:59 ч.

Лято 

  Поезия » Пейзажна
303 1 7

Щом слънцето вее златни коси
и пари горещият вятър…
Безоблачно синьо небето блести.
Дошло е мечтаното лято.

 

Мами морето с лазурната шир
и с нежния шум на вълните.
Полъхва в платната леко зефир,
солен бриз повява в косите.

 

Огнено слънцето грее, блести.
В краката ни пясъкът пари.
Търсим прохладните морски вълни.
Водата с ласка ни гали.

 

Птица с крясък в небето лети.
А вятъра в плен уловило,
птиците гони, високо трепти,
политнало цветно хвърчило.

 

Слънцето залезът в цвят премени,
с целувки небето обагря.
Лъчите му чезнат там без следи,
денят бавно тихо догаря.

 

А в топлите нощи падат звезди.
Магия светулките пали.
В тревата пак пее хор на щурци
и свежият вятър ни гали.

 

Слънце и вятър, и ведро небе,
нивята отрупват богато.
Греят мечтите в очи на дете.
И… Всичко нарича се лято.

 

© Райна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??