3.05.2018 г., 2:02 ч.

Лъч 

  Поезия
836 0 3

Пердетата във хола са дебели

Слънчев ден се вижда между тях

Или е есен или дните са се слели

И лъч пробива реещ се домашен прах

 

Следобеден уют цари във хола

Лъчът попада върху фикус стар

В ръката имам чаша Дерби Кола

Във другата играчка – мотокар

 

Персийският килим е още нов

Седя на пода, помня че играя

Започва скърцащ жълт паркет

След кафявите ресни във края

 

Тихо е и за игра навън е рано

Секундите изглеждат вечни

Съседът май че свири, от пиано

Достигат тонове далечни

 

Във телевизора се вижда хола
И аз изопачено отразен

Ваканция е дните са се слели

В един следобед замразен

© Асен Кралев Всички права запазени

В някои детски спомени не се случва нищо особено, но са останали въпреки това

Произведението е участник в конкурса:

По пътя към света на големите »

21 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Успех и от мен!
  • Така е...и не само на малките. И на големите се случва да запомнят нещо незначително, при това изключително детайлно, като тук. Хубаво описано. Поздрави, Асен!
  • Много е хубаво! Успех!
Предложения
: ??:??