21.12.2017 г., 10:05 ч.

Лъч надежда 

  Поезия
312 0 0

Небето се пропука

и от неговата гръд

излезе лъч надежда,

за отминали отдавна времена,

когато Севт тук се е разхождал

и върху  рамото му кацнал - сив сокол за плячка се оглежда.

 

Небето се пропука

и лъчът - надежда

прониза Арсеналка право в сърцето,

когато  Слънцето седи във зимата 

през ден един само от годината,

притихващо залязва зад Триглавата рътлина.

 

О, Времена, къде сте?

Днес не се чува нищо!

 

 

 

© Илияна Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??