23.01.2010 г., 18:02 ч.

Лъжлива Истина 

  Поезия » Любовна
1061 0 0

 

                                         Лъжлива Истина

 

 

Понесох всичко, което ти ми донесе,

от любовта до болката ти ми натресе.

Понесох и твоята безразличност,

от иронията до типичната критичност...

 

Понесох всичко, което за теб ми каза,

приех го като поредната твоя зараза.

Понесох като поредната зараза, да, точно,

защото заразите ти са в мен безсрочно.

 

Понесох първата зараза – приятелство,

беше от твоя страна огромно коварство.

Понесох и втората зараза – влюбване,

беше от моя страна огромно забравяне...

 

Забравяне на твоята лъжлива същност,

и нея понесох, както и твоята апатичност.

Това, което не мога да понеса, е това,

което твоето сърце усещам, че чувства.

 

Разбрах, че може би това е маска,

лъжа, прикрита от красива краска.

Разбрах, че може би това е страх,

който доведе до нашия крах...

© Грийн Лейди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??