12.02.2015 г., 10:33 ч.

Любимата коси трева 

  Поезия » Пародии
561 0 1
(По “Любимият цепи дърва” на Камик)

Понеже времето безмилостно лети,
а синоптиците предсказват люта зима,
додето още слънцето блести,
аз си измислих прелестна любима!

Любимата сега коси трева.
Каквато бе в мечтите ми, такава.
Измислих я без виме, без рога -
със нищо да не ми напомня крава.

Облечена е в шарена пола:
когато вятърът кръжи край нея,
да ѝ охлажда стройните бедра,
като ѝ я повдига и ветрее.

Измислих я не днеска, не сега.
Замислих я отдавна, с задна дата,
но я изкарвам да коси едва сега –
че втори месец как съм без заплата.

Сега любимата коси трева.
А аз лежа на сянка и си мисля,
че трябва да се сбират и дърва.

Дали и друга да не си измисля?

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пред-празнично..., все пак идва Св. Валентин - крава с рога или бИк с рога, всички се юрнаха - да си сменят Валентинки, не е важно кой на кого...!!!
Предложения
: ??:??