10.12.2013 г., 23:25 ч.

Любопитка 

  Поезия » За деца
608 0 1

  ЛЮБОПИТКА   

 

Тате, тате, я кажи защо с тези уши

 слончето не може да лети?

Зайчето си няма бодли, а пчелата - роги?

 

 Тате, тате, защо от небето не вали сладолед,

  а само снежинки и лед?

  Защо  в небето кораб не лети, 

  а самолет да плува по  вълни?

 

 Защо през деня няма звезди,

 а нощем слънце да блести?

 Тате, тате, я кажи вятърко къде си спи?

 Има ли си той ръце и крачета и сърце?

 

 Тате, тате, я кажи...

  Тихо, хайде вече спи.

 

© Ели Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??