ЛЮБОПИТКА
Тате, тате, я кажи защо с тези уши
слончето не може да лети?
Зайчето си няма бодли, а пчелата - роги?
Тате, тате, защо от небето не вали сладолед,
а само снежинки и лед?
Защо в небето кораб не лети,
а самолет да плува по вълни?
Защо през деня няма звезди,
а нощем слънце да блести?
Тате, тате, я кажи вятърко къде си спи?
Има ли си той ръце и крачета и сърце?
Тате, тате, я кажи...
Тихо, хайде вече спи.
© Ели Тодорова All rights reserved.