Заради сто
въпроса от нощта,
оставени за мен в наследство,
очаквана
ще дойде сутринта,
обнадеждена като детство.
Заради злото
има добрина -
звезди за да ни укорят.
Заради слънцето
блести луна,
Заради истината - път.
Заради вик
немее тишината,
секундата - да има час,
Тревата
живее да зрее росата...
Любов, заради тебе - Аз.
© Бисер Бойчев Всички права запазени