19.09.2021 г., 13:25 ч.

Любов 

  Поезия » Свободен стих
551 1 1

Любов...

 

Ех, къде е таз любов?

Описана в романите – кажете?

Отдалече искам да я зърна.

Да се доближа,

с ръце да я прегърна.

Като дете в нея да се сгуша.

От топлината,

сърцето да се сгрее.

Да полети душата, да се рее...

Ех, къде е таз любов – кажете?

Написана в романите е!

Колко жалко!

Там я оставете!

И моля ви – простете.

Но хайде, вие на мен ми обяснете, 

как измежду лист хартия, 

толкоз чувства могат да се скрият, 

че дори човека да убият?

 

Иван Стоянов

© Иван Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??