Любов...
Ех, къде е таз любов?
Описана в романите – кажете?
Отдалече искам да я зърна.
Да се доближа,
с ръце да я прегърна.
Като дете в нея да се сгуша.
От топлината,
сърцето да се сгрее.
Да полети душата, да се рее...
Ех, къде е таз любов – кажете?
Написана в романите е!
Колко жалко!
Там я оставете!
И моля ви – простете.
Но хайде, вие на мен ми обяснете,
как измежду лист хартия,
толкоз чувства могат да се скрият,
че дори човека да убият?
Иван Стоянов
© Иван Стоянов All rights reserved.