17.09.2011 г., 19:11 ч.

Любов и омраза 

  Поезия » Любовна
587 0 2

 

Не ме е страх от твоята омраза.

Не, няма да ѝ се поддам.

Тя би ми подействала като зараза.

Би потушила моя плам.

 

Зная, някъде дълбоко в теб

Истинска любов и доброта се крият.

Но като в една  безкрайна степ,

Доста трудно е да се открият.

 

От омраза и любов не ме е страх.

Те толкоз много си приличат.

Тъй крехка е границата между тях.

Оставиш ли се, като лавина те повличат.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Туй, от което аз изпитвам страх,

Без капчица съмнение

Е твоят ироничен смях,

И най накрая, твоето презрение.

 

Но вече не изпитвам страх,

А само смут и съжаление.

Най-хубавото ти превърна в прах!

За да намериш удовлетворение.

 

 

От омраза и любов не ме е страх.

Те двете толкоз си приличат.

Отдаваш им се и потъваш в тях,

Докато станеш безразличен.

 

                          Теодор  Т. Николов

                                           15.04.2011.

© Теодор Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??