16.03.2015 г., 12:37 ч.

Любов ли е? 

  Поезия
526 0 3

Понякога ми липсваш. Колко странно!
А друг път така да те мразя.
Уж все си тръгвам, а накрая оставам.
И заедно в локвите газим.
 

Избягвам те, нали така се забравя.
И ти ми го връщаш по същия начин.
Но твърде често не се получава.
И пак се намираме и заедно крачим.
 

Но пътят, по който поемаме двамата,
е целия осеян от камъни
Раняваме се, а после ближем си раните.
Цяло бедствие сме - пожарени пламъци.
 

Един път се мразим нестихващо,
а друг път разделени не можем.
И седя и в тебе притисната
си мисля как така е толкова сложно.
 

И това любов ли е, питам се.
Понякога прилича на наказание.
Но казват, че истинското обичане
не на всеки може да е призвание.

 

© Рали Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Такава е понякога любовта- многолика!
    Поздрави за хубавия стих!
  • по всичко личи, че е любов!Харесах и Ви поздравявам!
  • "И това любов ли е, питам се.
    Понякога прилича на наказание.
    Но казват, че истинското обичане
    не на всеки може да е призвание"
    Така е , повярвай! Харесах!
Предложения
: ??:??