1.02.2018 г., 10:03 ч.

Любов напразна 

  Поезия
776 1 2

Взря се той в очите ѝ -

сини като безбрежен океан -

и видя... любов.

Усмивка грейна на студеното лице.

Русите ѝ коси -

разстлани в буйни къдри -

покриваха голи рамене.

Устни - кървавочервени -

разтеглиха се в усмивка.

Нежност. Страст. И топлина.

Бутилка вино - червено -

изливаше се в чаши.

Наздравица. Отпиване.

Опиянение. Любов.

Миг на вечна младост.

Грях.

Ресторант. Шоколад. Свещи.

Срам.

 

А отвън с очи,

пълни с изгубена надежда,

дрипав младеж

се взираше в прозорец.

Увехнала роза

се изплъзна от костеливите му пръсти.

Любов.

Напразна.

Пуста.

Мъртва.

© Яна Всички права запазени

Не всяка любов е красива.

Произведението е участник в конкурса:

Вино и любов »

21 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??