2.03.2021 г., 21:42 ч.

Любов щастлива нека има ( дует ) 

  Поезия » Любовна
301 0 6

Contessa ( Светла Асенова ) и Agferdousi65 ( Асенчо Грудев )

 

С: Така желая в този час

     на мрак и нощни пеперуди

     да сключа длани с тебе аз,

     и в нас да трепнат мисли луди.

     И тъй под лунните лъчи

     с лек плам и топли устни

     да видя в твоите очи,

     как греят моите - изкусни.

 

А: Не знам... Фортуна ли е зла? -

     Звездите, мила моя, питам.

     Пред мен река е придошла,

     но да премина ще опитам.

     Повлича ме водата, брод

     за мене няма в този миг!

    Спаси ме, вечен Небосвод!

    Тя чака там! Чуй моя вик!

 

С: Да можех с нощния ветрец

     при теб да дойда - тъй красива,

     да люшне тъмния листец

     и в теб да сетя жаркост дива.

     Но знам, че този сладък сън

     ще секне щом повее мрака,

     ще бъда аз сама навън

     и никой там не ще ме чака.

 

А: О, бряг спасителен... треперя.

     Водата беше сякаш мраз.

     До кости мокър, ще намеря

     към теб последни сили аз...

     На нашето местенце вече

    пристигнах, ето ме, любима!

    Не сме един от друг далече!

    Любов щастлива нека има!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??