Нощта с жасминов аромат
попива спомена ми от Аламбра...
И в теменужения свят
над позадрямали цветя
искрят светулковите амбри!
Заспало тихото море
във спомените се унася...
Жълтее Лунното поле,
вълна към плажа го понася...
И стъпките измити от вълните
целуват с трепетна прохлада ходилата...
Море, дали крадец на красота съм?
Или като по лунната пътека
опианен от красотата ти вървя?
Любов, ще мога ли да ходя по вода
ако в мен завинаги пресъхнеш?
Звезди далечни отразени във очите ми...
Ще има ли за мен отново утре
ако от мен във тази нощ си тръгнете?
---
Написано с незаменимото съавторство на Радина Пенчева.
Благодаря за приятните емоции Радина!
Музика:
https://youtu.be/IDAp03TfXcc
© Ангел Милев Всички права запазени
Поздравления!