Apr 21, 2019, 9:36 PM  

Любов в Аламбра 

  Poetry » Love
441 1 1

Нощта с жасминов аромат

попива спомена ми от Аламбра...

 

И в теменужения свят

над позадрямали цветя

искрят светулковите амбри!

 

Заспало тихото море

във спомените се унася...

Жълтее Лунното поле,

вълна към плажа го понася...

 

И стъпките измити от вълните

целуват с трепетна прохлада ходилата...

 

Море, дали крадец на красота съм?

Или като по лунната пътека

опианен от красотата ти вървя?

 

Любов, ще мога ли да ходя по вода

ако в мен завинаги пресъхнеш?

 

Звезди далечни отразени във очите ми...

Ще има ли за мен отново утре

ако от мен във тази нощ си тръгнете?

 

---

Написано с незаменимото съавторство на Радина Пенчева.

Благодаря за приятните емоции Радина!

 

Музика:

https://youtu.be/IDAp03TfXcc

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??