17.09.2007 г., 20:38 ч.

Любов, вяра и надежда 

  Поезия
562 0 4
 

Любов, вяра и надежда



ВЯРАТА е морков пред магаре.

То след него със НАДЕЖДА тръгва,

но за истината щом проглежда,

спира се. Глава в протест навежда.

Не помръдва.

Но стопанинът с ЛЮБОВ го сръгва.

Туй магаре много помъдряло.

Бързо, бързо хвърлило товара

на ЛЮБОВ, НАДЕЖДА, сляпа ВЯРА.

Вече сам-самичко си вървяло.

Пък и... много бой било изяло.

© Петър Варчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??