Sep 17, 2007, 8:38 PM

Любов, вяра и надежда 

  Poetry
563 0 4
 

Любов, вяра и надежда



ВЯРАТА е морков пред магаре.

То след него със НАДЕЖДА тръгва,

но за истината щом проглежда,

спира се. Глава в протест навежда.

Не помръдва.

Но стопанинът с ЛЮБОВ го сръгва.

Туй магаре много помъдряло.

Бързо, бързо хвърлило товара

на ЛЮБОВ, НАДЕЖДА, сляпа ВЯРА.

Вече сам-самичко си вървяло.

Пък и... много бой било изяло.

© Петър Варчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??