Мислех китка да откъсна,
на тебе да я подаря -
китка да помиришеш,
но къде си ти сега?
Цветето откъснах,
стръкчета събрах,
нежно във вазата го натопих,
но къде си ти сега?
Няма те тебе сега -
китката да видиш
и на тебе да я подаря.
Китката да помиришеш,
но къде си ти сега?
© Пенка Петрова Всички права запазени