1.11.2007 г., 17:05 ч.

Любовна тайна 

  Поезия » Любовна
836 0 19

Настъпвам тишината под петите си

и скърца като стара порта мракът,

когато преминавам слепешката

навътре - да те търся в себе си.

В спиралата на няколко години,

на дъното на спомена - в началото,

когато си прозрачен и невидим,

а аз съм просто мисъл бяла... -

накапал цвят от плодови дървета

по пода на мечтите ти за мене...

Когато си дъхът на ветровете,

а аз съм пролет - розово-зелена...

Когато съм ефирно-нереална,

а ти си център гравитационен...

Когато избледняваш, че ме няма,

а аз раста и светя с всеки поглед...

Когато ме познаваш хаотично,

а аз със смях накъсвам рутината...

Когато съм ти странна и различна,

когато си ми нов и непонятен...

...                 ...                   ...

В началото на спомена, във точката,

когато сме се срещнали случайно

и всичко помежду ни е започнало...

светът родил една любовна тайна.

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??