24.07.2016 г., 10:04 ч.

Любовта... 

  Поезия » Любовна, Философска
1173 4 16

 

Любовта е този въздух, изпълнен със светлина,

тя е деня и нощта, пладнето и следобяда,

тя е постепенно вълнение, нетърпеливо търпение,

от нищото всичко, мълчаливо зовене...

 

тя е шепота на звездите и вика на лъчите

същността в небето, съобщение в молитвата,

смисъла на земята, мечтата и пътят в живота,

тя е морето - надежда в сърцето, делата - сбъднати думи...

 

това, което не може да се отрича и да се забравя,

което не може да се изрази дори със всичко това

и още много, освен с обичане във всеки миг и усещане.

Тя е прегръдката в тъмнината, целувката на свободата...

 

студа в топлината, полета на две тела в една душа...

 

 

 

© Исабелла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??