26.09.2019 г., 18:39 ч.

Любовта и глупостта 

  Поезия » Строги форми
384 3 5

И сложена на висш пиедестал,

тя, глупостта, ще бъде глупост пак

и с гордостта си, сляпата, без жал

ще мачка истината с подъл крак.

 

Ще хвърли любовта в дълбока кал,

в окови да изтлее, в гнетен мрак.

Но поривът човешки, оцелял

отново ще изгрее с топъл знак.

 

Напръскай глупостта с безброй парфюми

и власт ѝ дай, натруфена с костюми –

с дела прогнили няма да се трае.

 

А любовта и в дрипи да е даже

и в мъката живот ще ни покаже,

с усмивката на пролет ще ухае.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??