24.03.2022 г., 9:10 ч.

Любовта на хуманизма 

  Поезия
216 1 4

Измамно е човешкото добро,

зад него Истината лесно крием.

Не назоваваме отявленото зло

от страх уюта си да не разбием.

Страха за аза води подлостта,

в лика прикрит на хуманизма.

Основите събаря в съвестта,

сърцето от лъжи подгизна.

Измамно е човешкото добро,

убива смъртоносно, не спасява.

Увито на желателно дърво,

как често то ни заслепява.

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??