Mar 24, 2022, 9:10 AM

Любовта на хуманизма 

  Poetry
221 1 4

Измамно е човешкото добро,

зад него Истината лесно крием.

Не назоваваме отявленото зло

от страх уюта си да не разбием.

Страха за аза води подлостта,

в лика прикрит на хуманизма.

Основите събаря в съвестта,

сърцето от лъжи подгизна.

Измамно е човешкото добро,

убива смъртоносно, не спасява.

Увито на желателно дърво,

как често то ни заслепява.

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??