26.12.2008 г., 20:10 ч.

Любовта на... тъгата 

  Поезия
1367 0 5

По пътя на щастието,
по пътя на радостта,
към тебе вървя,
драга моя,
тъга...

 

Скрита си, но чакаш зад ъгъла.
И няма нужда. Стига си лъгала.
Знам, че за мен си дошла
и ето пред тебе е мойта душа.

 

По пътя на мечтите,
когато се сбъдват
към тебе вървя,
без да те искам,
тъга...

 

Ти стоиш и ме чакаш на дъното,
подаваш ми ръка във тъмното.
И нямам сили да ти възразя,
защото съм долу и пълзя...

 

По пътя на моето его
и всичко, свързано с него,
към тебе вървя,
приятелко моя,
тъга...

 

Ти ме обичаш и задушаваш
с любовта си интензивна.
Аз се опитвам да те избегна,
но днес съм пасивна...

 

Защото пътят пак ме довете,
ето - отново сме двете,
и сега към теб не вървя,
вече пристигнах
при теб съм,
тъга...

 

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??