8.03.2020 г., 7:57 ч.

Любовта обича смелите! 

  Поезия » Любовна, Философска
552 6 3

Не влизай във живота ми за проба!
Сърцето ми не е експеримент.
На болка издържа и адска злоба
и куцо и сакато го прокле...
Не идвай ако имаш колебания.
Омръзна ми - Какво, Къде и Как?
Не искам да споделяш за терзания!
Живял съм в непрогледния им мрак...
Не мога да понасям страхове.
Да знаеш, любовта обича смелите.
Налага се. Рисувам светове.
В нюансите на синьо и зелено.
Защото все сънувах небеса,
изумрудени поляни. Волни птици.
И вярвах, че морето е съдба, 
дъждът пък, че на слънцето, сълзите e... 
Понякога се уча да забравям. 
Забвението страшно ми отива. 
Не влизай, много моля! Забранявам! 
Туй що не ме обича, ме убива!... 

 

Стихопат. 
Danny Diester 
 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах тази нова нотка решителност! Донякъде неотстъпчива, но подканяща към непосредственост и флиртуваща със слънцето!
  • Даже и в кавички ти е позволено, Наде! Честит празник! 😘
  • "Откраднала" съм заглавието на творбата ти, Дани, чак сега видях. Неподражаем си, както винаги!
Предложения
: ??:??