13.12.2011 г., 12:58 ч.

Любовта в приказките/ живота 

  Поезия » Друга
639 0 2

В приказките любвта е вечна,

любовта е сладка и рядко боли.

В живота любовта е кратка

доста често трудна, с куп пролети сълзи.

 

В приказките любовта е красива

любовта е като земен рай.

В живота любовта често е щастлива

но има ад и подобие на рай.

 

В приказките любовта винаги побеждава

вещици, зли думи и магии.

В живота тя често се поддава

на лоши хора и техните обиди.

 

В приказките любовта е като птица

така свободна, пееща красива песен.

В живота обаче е така неспособна

да запази свободата си без на болка др-я да е обречен.

 

В приказките любовта е силна

по-силна и от камък, от скала.

В живота тя е крехка,

по-креха от току-що родила се сърна.

 

В приказките любовта идва като чудо

и рядко си тръгва, дори никога почти.

В живота си отива като буря

и  оставя куп разбити мечти.

 

В приказките любовта същестува.

Вечно. За цял живот.

В живота идва и си тръгва

понякога остава уважението, друг път самота и кръстопът.

© Грета Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??