16.11.2012 г., 22:20 ч.

Люлка - по вълните 

  Поезия » За деца
916 0 7

 

Люлка - по вълните

 

Лазурен бряг, море... И млади чайки,

които със вълните си играят.

Красива гледка! И необичайна -

(не могат други птици да го правят).

 

Същинска люлка са за тях вълните -

издигат се и плавно пак се спускат.

Но стигнат ли прибоя,  бързо литват,

поведени от тънкия си усет.

 

Ако за миг забавят този полет,

вълните върху тях ще се стоварят.

Но те успяват. Хвърлят се отново...

Това стотина пъти се повтаря.

 

 

© Сашо Маринов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??