Nov 16, 2012, 10:20 PM

Люлка - по вълните 

  Poetry » For kids
921 0 7

 

Люлка - по вълните

 

Лазурен бряг, море... И млади чайки,

които със вълните си играят.

Красива гледка! И необичайна -

(не могат други птици да го правят).

 

Същинска люлка са за тях вълните -

издигат се и плавно пак се спускат.

Но стигнат ли прибоя,  бързо литват,

поведени от тънкия си усет.

 

Ако за миг забавят този полет,

вълните върху тях ще се стоварят.

Но те успяват. Хвърлят се отново...

Това стотина пъти се повтаря.

 

 

© Сашо Маринов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??