3.02.2017 г., 9:25 ч.

Ма, моля ви се начи... 

  Поезия » Хумористична
1275 6 26

Те Керо, ах те Керо мучо,

ми вика вчера някакъв испанец.

На маниер изобщо ненаучен -

ще ме нарича Кера… Марсианец!

 

Ке белла коза, о аморе мио,

един италианец ме заглежда.

Ще скоча значи и ще го пребия…

Коза ли ме наричаш, бе говедо?!

 

Их лийбе дих, един германец важен

ми шепне. Задръстеняк, егати…

Не съм ти либе, що не пробваш с гадже!

Дори не вдявам за какво ми грачиш.

 

Ма, хич не ги обичам чужденците.

От нашенките, хал хабер си нямат.

Пък и какво  като не знам езици…

Да знаят български, ще ме прощават!

 

Ми, някак си по друго си е значи,

на български език да ме обичат -

„Obi4am te, lubimo moe zai4e” -

във бука, примерно да ми напишат.

 

Това е то човек със маниери!

"Lubimo moe zai4е" – чуй звучене…

Не някакъв да ме нарича селски, Керо.

С тез номера ви моля, не при мене!

© Керанка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??