6.10.2022 г., 22:07 ч.

Мачкане на дните 

  Поезия » Философска
201 0 0

И слънцето ме дразни вече.

Не мога вечер да заспя.

А времето така ме сèче,

но да ме сгъне не успя.

 

Вървя по пътя си с тревога

дали със времето съм в ред?

Дали напред и аз ще мога

и да прескоча този плет?

 

А този плет, като ограда

затваря мойто битие.

Душата ли ще го изстрада

в наложеното житие?

 

Затуй един след друг и дните

ги мачкам аз, като тесто.

По тях кроя си бъднините

и от небесно естество!

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??