1.06.2016 г., 7:50 ч.

Магични тайни 

  Поезия » Философска
907 1 1

Защо ли, с подозрение подмятат,
че аз допявам  чужди стихове?
Донесени от шепота на вятър,
с магичния език на богове.


Че те послания са от луната
и поздрав от далечните звезди...
Мелодия докосваща душата,
с бъбривите си влюбени стрели.


Че те са полъх звучен от гората,
шушукане на билки и треви...
Вълшебен аромат са от цветята,
нектар за медоносните пчели.


И нека с подозрение подмятат,
че аз допявам  чужди стихове.
Аз черпя думите от необята,
от извор чист, от снежни върхове.


Скорец със песен в росна утрин буди
природата, да ражда плодове.
И пърхат полудели пеперуди,
и плиска се сапфирено море...


Не са ли стиховете ми изпяти
от ехото на живата земя?
Стаен е в мен лиричен съзаклятник,
на който даже Господ завидя.

 

 

© Светла Арабаджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лее се това стихотворение, без да се разлива. Само смисъла на последния ред е малко (тоест много)... не познавам Господ, но по-ми се връзва да завиди Сатаната, например.
    Но като цяло творбата впечатлява.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??