29.10.2010 г., 21:17 ч.

Магията на творчеството II 

  Поезия » Бели стихове
500 0 2

Понякога така се получава - дните

един във друг се преливат и си минават,

без нищо съществено да се случва,

без особен смисъл да имат...

 

Но неусетно и постепенно

нещата се променят, някаква

 странна липса в душата ти

се появява. Тя неутолимо е жадна!...

 

Към ателието невидима сила  

сякаш те привлича, а тетрадките

със наченати есета и стихове

сами във ръцете ти "влизат".

 

Започваш да рисуваш и времето

сякаш изчезва, стопява се...

Всички проблеми и ядове

остават някъде далече забравени.

 

... Макар и за няколко часа. 

Ателието отново на бои и терпентин

замирисва и въздухът в него

по друг начин затрептява!

 

Драсваш няколко реда и те

осмислят деня ти. Той

по друг начин минава.

Вкусът му различен става...

 

Толкова малко е нужно

да пламне отново искрата!

Да се върне магията,

усещанията позабравени.

 

Чудиш се как толкова

време така си живял -

как са минавали изпразнени

от съдържание дните ти?!...

 

                                                                         2010 г.

 

 

 

 

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??