Понякога така се получава - дните
един във друг се преливат и си минават,
без нищо съществено да се случва,
без особен смисъл да имат...
Но неусетно и постепенно
нещата се променят, някаква
странна липса в душата ти
се появява. Тя неутолимо е жадна!...
Към ателието невидима сила
сякаш те привлича, а тетрадките
със наченати есета и стихове
сами във ръцете ти "влизат".
Започваш да рисуваш и времето
сякаш изчезва, стопява се...
Всички проблеми и ядове
остават някъде далече забравени.
... Макар и за няколко часа.
Ателието отново на бои и терпентин
замирисва и въздухът в него
по друг начин затрептява!
Драсваш няколко реда и те
осмислят деня ти. Той
по друг начин минава.
Вкусът му различен става...
Толкова малко е нужно
да пламне отново искрата!
Да се върне магията,
усещанията позабравени.
Чудиш се как толкова
време така си живял -
как са минавали изпразнени
от съдържание дните ти?!...
2010 г.
© Радослава Антонова All rights reserved.