26.12.2015 г., 12:02 ч.

Магьосница 

  Поезия
377 0 2

Магьосница


Не пих от твоята чаша.

Храната приготвих си сам.

Но нещо направи с мене.

Магия направи ми, знам.

 

Не може след първата среща

да мисля само за теб.

И подредените някога мисли

да забравят думата "ред".

 

Не може, щом очите затворя,

в съня ми да идваш и ти.

Не говориш. Само ме галиш

и нежно целуваш спящи очи.

 

Косите ти руси ми галят лицето.

Гърдите притискаш в моята гръд.

Ръцете ти галят местата, където

всичко е огън. Огън и плът.

 

Магия направи ми ти...

Магия мечтана, неземна.

След съня не си тръгвай!

Остани моя любов!

Нали довечера отново ще легна...

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??